Deal Attica Bank- Παγκρήτιας: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Μητσοτάκη σε απολογία – Τα αποκαλυπτικά στοιχεία της συμφωνίας

Το μήνυμα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι αρμόδιοι υπουργοί θα κληθούν να λογοδοτήσουν στη Βουλή στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τη συμφωνία γύρω από την Attica Bank, καθώς όπως σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, οι λεπτομέρειες είναι ακόμη χειρότερες από αυτές που είχε αποκαλύψει ο Στέφανος Κασσελάκης.

ΔΕΙΤΕ:

Συμφωνία για την συγχώνευση Παγκρήτιας Τράπεζας και Τράπεζας Αττικής

Κασσελάκης για τη συγχώνευση Attica Bank -Παγκρήτιας: Ιδιωτική τράπεζα με δημόσιο χρήμα – Επίκειται η ολοκλήρωση «αδιαφανούς» συμφωνίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για το deal Attica Bank – Παγκρήτιας Τράπεζας: Τα 3 ερωτήματα σε Μητσοτάκη

Νέο καυστικό σχόλιο από τον Στ. Κασσελάκη, που “τρολάρει” το deal της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ παρέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία, υπογραμμίζοντας ότι η αλήθεια των αριθμών είναι αμείλικτη. Και αυτό γιατί:

  • Το Δημόσιο, έχοντας καταβάλει 950 εκατομμύρια ευρώ από το 2021, περιορίζεται πλέον στο 35%.
  • Οι ιδιώτες, δίνοντας μόλις 263 εκατομμύρια ευρώ, αποκτούν πλέον το 58% της τράπεζας.

«Όπως είχαμε προειδοποιήσει και τελικά αποδείχθηκε με την ΑΜΚ και την “ταχυδακτυλουργική” χρήση των warrants με την οποία εξαφανίζονται μετοχές από την κατοχή του Δημοσίου, εν προκειμένω καταλύεται η βασική αρχή που θέλει το Δημόσιο, όταν επενδύει, να έχει και τα ανάλογα σε αξία οφέλη, για να μην στοιχειοθετείται το αδίκημα απιστίας.

Η συγκεκριμένη συγχώνευση με τις ευλογίες του ΤΧΣ συνιστά μία εξαιρετικά ζημιογόνα πράξη για το Δημόσιο και τα συμφέροντα των Ελλήνων φορολογούμενων» ξεκαθάρισε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Σημειώνεται ότι κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο «Κύρωση της από 18.7.2024 Σύμβασης Συγχώνευσης και Επένδυσης μεταξύ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της εταιρείας περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «THRIVEST HOLDING LTD».

Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Παρασκευής, θα τεθεί για επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την ερχόμενη Τρίτη, 23 Ιουλίου και αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή 26 Ιουλίου.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί